vrijdag 6 april 2012

Opdracht 14: Sprookje schrijven


Hoofdpersonage: Centaur
Extra te verwerken woorden: toren, pad, onweer, heks, ring

Er was eens, nog niet zo lang geleden, in een land ver van hier een centaur. Deze centaur heette Kenneth en hij was de laatste der centaurs. Hij voelde zich heel eenzaam aangezien er geen andere centaurs meer waren waar hij mee kon praten en spelen.

Op een dag, toen hij in een bosje stond te rusten hoorde hij verderop twee mannen praten over een prinses die ergens ver weg woonde in een toren. Deze prinses was blijkbaar grote fan van halfnaakte mannen en van paardrijden. Toen Kenneth dit hoorde, besefte hij al gauw dat dit de ideale vrouw voor hem was. Liep hij echter niet steeds halfnaakt rond en had hij echter ook geen paardenlichaam waar de prinses op zou kunnen zitten?

Kenneth, de laatste der centaurs besloot op zoek te gaan naar de prinses. Hij achtervolgde de ongure figuren die hij eerder had horen spreken over de prinses in de veronderstelling dat deze die kant uit gingen. Maar toen was er een onweer en Kenneth moest schuilen in een nabijgelegen bos. Toen hij de volgende dag zijn tocht verder wou zetten was hij verdwaald.

Na enkele uren tevergeefs zoeken naar de weg kwam hoorde hij plots iets ritselen in het struikgewas. Hij besloot het erop de wagen en liep die kant uit. Uit het struikgewas kwam plots een heks tevoorschijn, aan haar vroeg hij de weg naar de toren met de prinses. De heks wees hem de weg in oostelijke richting. Kenneth bedankte haar en zette zijn tocht voort.

Zodra de heks uit het zicht verdwenen was draaide hij zich om en begon verder in westelijke richting te galopperen. Iedereen weet immers dat heksen je steeds het verkeerde pad opsturen. Na enkele uren galopperen bereikte hij de toren. Hier sprong de prinses uit haar raam en ze lande juist op de rug van Kenneth. Enkele jaren later werden de huwelijksringen aangeschoven en ze leefden nog lang en gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten