vrijdag 6 april 2012

Opdracht 13: Internetzoekopdracht.



(Website: http://www.nederlandleest.nl/scholieren/index.html)

De website is een didactische website voor scholieren over 'Het leven is verrukkulluk' van Remco Campert dat vorig jaar werd gebruikt bij Nederland leest. De website bevat heel wat informatie over het boek en hij is goed bruikbaar voor een opdracht rond het boek.

De website geeft extra informatie over de schrijver, het boek, de taalgrappen, de tijdsgeest, de schrijvers die erdoor geïnspireerd zijn en nog vele andere info. Er staat heel wat info op maar toch heb ik het gevoel dat dit nog meer had kunnen zijn. Het blijft toch redelijk beperkt.

De website bevat korte tekstjes, videofragmenten en interviews. Geen lange brokken tekst en hele videoreportages maar kleine hapklare stukjes waar je snel doorheen kunt snuisteren.
Als ik een opdracht zou moeten maken rond dit boek met de website zou dit enkele vragen kunnen zijn:
1. Met welk personage uit 'Het leven is verrukkulluk' kan de Nederlandse schrijver Ronald Giphart zich het best identificeren?
2. Met welk personage kon jij jezelf het best identificeren? En waarom?
3. Hoe kun je afleiden dat het boek zich afspeelt rond 1960?
4. Creatieve verwerkingsopdracht: probeer een zo lang mogelijk zin te maken met boektitels van Campert.
5. Wat vond Ewoud Sanders bij de eerste lezing van 'Het leven is verrukkulluk' van het taalgegoochel van Campert?
6. Wat vind jij van de het taalgegoochel?
7. Bekijk de boektrailer van 'Het leven is verrukkulluk'. Leg in je eigen woorden uit wat een boektrailer is.
8. Zoek nog andere boektrailers op het internet. Geef de link van een boektrailer die ervoor heeft gezorgd dat jij dat boek zou willen lezen.
9. Lees bij het titeltje 'Panda herleest' de twee reacties over het boek. In welke reactie kun jij jezelf het best terugvinden? Waarom?
10. Geef een voorbeeld van een schrijver die beïnvloed werd door Remco Campert. Op welke wijze kun je die invloed terugvinden in zijn werk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten