vrijdag 6 april 2012

Opdracht 4: verwerking tot film

B6. Kies een opdracht uit je boek dat je zou willen verfilmen.



Het lijden van de jonge Werther. - Goethe


Het laatste deel van 'Het lijden van de jonge Werther', lijkt mij een interessant deel om te verfilmen. De jonge Werther zou er opperbest uitzien, geschoren en gepoederd en met een prachtige witte pruik en zijn typisch blauw-geel kostuum aan.

Terwijl Werther aan zijn schrijftafel zit komen allerlei herinneringen terug in hem op. Zittend aan zijn schrijftafel zijn er flashbacks over zijn ontmoetingen met Lotte. Hij wordt dan elke keer 'wakker' uit zo'n herinneringen waarna hij een nieuwe flashback krijgt. De scene zou er zo moeten uitzien dat hij wakker wordt uit een herinnering om daarna terug wakker te worden en daarna terug wakker te worden. Vergelijk het een beetje met de film 'Inception', al zijn het bij Werther geen echte dromen maar eerder herinneringen die hij ophaalt aan Lotte. Na de laatste herinnering schiet hij de kogel door zijn hoofd en vliegt de kogel los door alle beelden in zijn hoofd die dan als gebroken glas aan diggelen vallen.



In de flashbacks komt natuurlijk ook Lotte voor, zei zou een simpele jurk aanhebben en gespeeld worden door een jongere versie van Scarlett Johansson (zoals ze eruit zag in 'Lost in translation' of 'The girl with the pearl earring').



De herinneringen moeten zich met een goede snelheid opvolgen zodat het een nerveus einde wordt. Een einde waar Werther nog een laatste keer alles overdenkt, maar niet helder genoeg meer is om de juiste beslissing te nemen.



Er zijn dus slechts twee acteurs nodig, Lotte en Werther. Alle andere personages zijn in deze herinneringen overbodig. Muziek zou ik laten schrijven door Morrissey ofwel reeds bestaande liedjes van hem gebruiken. 'I know it's over', 'Please let me get what I want', 'Heaven knows I'm miserable now' allemaal liedjes van The Smiths die door Morrissey geschreven zijn en vol weemoed en zelfmedelijden zitten. De titels zeggen genoeg denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten